Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

За карнавала идват Щурците, D2, Мария, Глория

12-те финалисти в последният формат на Music Idol ще бъдат в Габрово за празника на града - 16 май, и не само ще пеят на откритата сцена на площада, а и ще участват в карнавалното шествие. Това заяви вчера пред журналисти зам. кметът д-р Нели Савчева.
За първи път след гостуването в Македония, концерт на Music Idol ще бъде изнесен извън телевизионното предаване. Изпълненията на айдълите, а след това и на Щурците ще са кулминацията на поредицата концерти в карнавалните веселия на площад Възраждане, които започват следващата седмица.
Тази година заради кризата т. нар. бирен фест ще бъде по-кратък, но все пак ще го има. Той започва на 11 май с концерт на Д2. В следващите дни до 15-ти май последователно на сцената ще се вихрят Мария, Глория, красавиците от струнният рок квартет Стрингс, Калин Вельов и Нина Николина.
Разбира се на откритата сцена по традиция в по-ранните часове ще се изявяват и габровски таланти от детски заведения и читалища. И тази година идеята на Общината като организатор е в майската празнична програма всеки да намери по нещо за своя вкус и препочитания.
Всъщност именно гостуването на Мюзик Айдъл ще даде възможност за перфектното качество на звука и визията на концертите. Благодарение на високите изисквания на Вирджиния рекърдс, сцената, на която ще пеят айдълите, а и всички останали изпълните, ще бъде безупречно оборудвано съоръжение като визия, осветление и озвучаване. Монтажът на сцената започва тази неделя, а общината е договорила нейното използване до края на празниците. Според кмета г-н Томисля Дончев, тази година биреният фест ще изглежда много по-светски и ще бъде избегнато досегашното му панаирно излъчване.
100 вести