Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Сергей, Симеон и Ахмед - заедно на карнавала

ГАБРОВЦИ ЩЕ ПУСНАТ ПОЛИТИЦИТЕ ПО ПЪРЗАЛКАТА
Лидерите на тройната коалиция - Сергей Станишев, Симеон СаксКобургГотски и Ахмед Доган, или по-точно техните макети, ще заемат подобаващо място в карнавалното шествие на Габрово утре.
При положение, че до изборите за европейски парламент остава по-малко от месец, а до парламентарните - малко повече от месец, няма как много от политиците да не присъстват и физически в града на Рачо Ковача. Те обаче ще бъдат изненадани при своето идване, защото ще видят, че отдавна са част от карнавала, или поне от този в Габрово.
Тези, които се намират най-високо на стълбата на държавното управление - лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон СаксКобургГотски и Ахмед Доган ще гледат от най-високо по време на карнавалното шествие.
Техните фигури ще бъдат разположени върху висока платформа, за да може народът да ги вижда по-добре. И тъй като балижава летният сезон, който те ще пропуснат поради предстоящите избори, габровци са превърнали специално за тях високата платформа във водна пързалка, по която ще могат да слязат до народа. най-отдолу ще ги очаква една голяма изборна кутия. Така на тримата лидери е осигурено плавно слизане от високото с неочаквано приземяване в избирателната урна, която никой отсега не може да каже дали ще могат да улучат.
На шествието няма как да не присъства и неформалният лидер на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов.
Той ще бъде част от отразяването на изборите в САЩ. Карнавалното шествие ще ги представи като безусловна изборна победа на избирателите в Америка, на перспективно мислещите в Куба и на кръвно свързаните с Обама от Африка. Около новият американски президент ще има хиляди ликъващи американци, кубинци и африканци. Ще има и един българин. Борисов е новият бодигард на Обама. След своята работа като охранител при двама от първите на България - Тодор Живков и Симеон СаксКобургГотски, Борисов се издигна първо до поста главен секретар, а после и до кемт на София. Като гард на Обама пътят му вероятно ще продължи към ООН. Някъде в дъното на тази карнавална картина ще можем да видим и Буш, който още не може да се спаси от замерящите го с обувки. На импровизираното стрелбище, на което е разрешено хвърлянето на всякакъв вид патъци, край бившият американски президент ще има и мишени с въпросителни. Те са предназначени за български политици, на които скоро ще можем реално да окачим снимките. Режисьорите на карнавала предлагат замерянето с обувки да бъде официално прекарано като средство за гласуване и политиците, които успеят да съберат най-малко обувки да бъдат избирани.
На карнавала ще бъде и Емилия Масларова, която през последните години развива интересната политика да изпраща пенсионерите на пионерски и комсомолски лагери и да им организира емоционални пътувания на морета и планини. През тази година на габровските пенсионери се падало да отидат на планина, но тъй като те не желаят това, ще си сложат червените връзки, ще се строят в пионерският лагер под ръководството на Масларова, ще си вземат спасителни пояси и плувни шапки и ще тръгнат на едно романтично море в деня на карнавала.
А на всички, които дойдат в Габрово на 16 май - на най-веселата карнавална фиеста, им трябват само няколко прости неща - усмивки, настроение и желание да се включат в празника.
в-к Ден, бр. 31/15 май 2009г.