Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Лев година храни * Габрово 2008

17 Май 2008 - Международен фестивал на хумора

Лев година храни * Габрово 2008

ДОБРЕ ДОШЛИ...


ПОКАНА
Шумна, пъстра,
гиздава като невеста,
в Габрово в Карнавалната фиеста.
Можеш с нея да празнуваш,
да се радваш,
да танцуваш,
да я грабнеш за полата,
да се слееш със тълпата.
Като Кмет ти давам дума,
без да влагаш крупна сума,
най-голямата награда
е да бъдеш в маскарада.

ПРОГРАМА
5-18 май
Празник на бирата, площад „Възраждане"
11 май
10.30 ч. - Национален карнавал-ревю и конкурс за красота на живи котки - клуб по фелинология „БАСТЕТ"- Габрово и НФФе - София, фоайе на зала „Възраждане"
13-16 май
II Международен фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT", салона на ДТ „Рачо Стоянов"
17 май - ДЕН НА ГАБРОВО
8.15 ч. - Молебен за благополучието на Габрово, храм „Успение на Св. Богородица"
9.00 ч. - Издигане знамето на града, площад „Възраждане"
9.30 ч. - Тържествена сесия на Общински съвет - Габрово, Ритуална зала на Общината
10.00 ч. - Национален детски фестивал „Малкият Смехурко", Дом на културата
10.30 ч. - Европейски срещи на хумористичното изкуство „Изток - Запад": „Усмихни се на съседа!" - арт-акция в Парка на смеха, Музей "Дом на хумора и сатирата"
11.30 ч. - „Културното разнообразие - европейско богатство" - откриване на сборна изложба карикатура на 8 творци от Европа, Музей "Дом на хумора и сатирата", зала 5
14.00 ч. - Детски мини карнавал площад „Възраждане", малка сцена
14.30 ч. - Парад на духовите оркестри, търговска улица
17.00 ч. - Карнавално шествие „Лев година храни"
19.00 ч. - Празничен концерт, площад „Възраждане"
22:30 ч. - Илюминации, дискотека, площад „Възраждане"


... И ОТИШЛИ!

Габрово:
- тук хуморът е религия
- тук хората знаят как от нищо да направят нещо
- тук режат на котките опашките, за да не избяга топлото

Габровецът:
- цепи кибритена клечка на две, за да я използва два пъти...
- когато си купува сирене, иска да му го завият в днешен вестник...
- когато си ляга вечер, спира часовника, за да не му се изтъркват чарковете...

Карнавал Габрово 2008

Живи щрауси ще бъдат участници в габровския карнавал тази година, а председателят на ОбС Валерий Василев ще бъде представен като пчелата майка на гнездото оси. Този анонс за чаканата улична атракция в Деня на Габрово - 17 май, е дал на пресцентъра на Общината сценаристът на шоуто Слави Бонев.

По една папка с материали, подсказващи какво ще се случва по време на празниците на хумора в Габрово, раздаде на журналисти в навечерието на Великден отдел "Протокол, международно сътрудничество и връзки с обществеността". И за да не затрудняват журналистите да търсят Слави Бонев и да си правят интервюта с него, хората от отдела им го предлагат наготово. В него бащата на карнавала отново обещава над 2 хиляди участници в дефилето и около 30 картини с големи макети.

В момента в карнавалната работилница шият костюмите и изработват корабите на пиратите от правителството и Народното събрание. Тунелът под Шипка, който отново е изваден на дневен ред, също ще се прави по време на карнавала. Паметникът на Рачо Ковача ще е монетният двор. Символът на града ще сече евро или левчета, които ще ни хранят цяла година, а край него ще бъде и градският плувен басейн, където ще се подготвят олимпийските ни надежди в плуването. Общинската администрация ще намери място в уличното шоу с административните услуги. Те ще се превземат със стенобойна машина, която хвърля пачки с банкноти...

Карнавалистите са готови да помогнат поне с идея на всеки, който реши тепърва да се включи в карнавала на 17 май от 17 часа.

Христос Възкресе!

Първият работен ден за тази седмица .. след Великден .. :)
И Google са се потрудили по празниците :) забелязват се изменения по Gmail-a :)
Очаквайте след малко и една статия, разкриваща някои от подготвените изненади за предстоящия карнавал в Габрово.

ПРИКАЗКА

Заспиваш ли, аз май че те събудих,
прости ми, че дойдох при теб сега.
Душата ми се стяга до полуда
в прегръдките на свойта самота.
Самичка съм, а тъй ми се говори,
устата ми залепва да мълчи ...
Не ме пъди, ще си отида скоро,
аз дойдох тук на бурята с плача.
Ще седна до главата ти, ей тука
и ще ти разкажа приказка една,
в която е положил зла поука
един мъдрец от стари времена.

Един разбойник цял живот се скитал
и нивга не се връщал у дома,
вместо сърце, под ризата си скрита
той носел зла и кървава кама.
Преварвал той замръкнали кервани
и само денем криел своя нож,
а ножът му ръжда не хващал,
човекът като дявола бил лош.
Но кой знай, един път от умора
и той на кръстопът заспал.
Подритвали го бързащите хора
и никой до главата му не спрял,
а само малко дрипаво момиче
челото му покрило с листо.
Заплакал той за първи път обичан,
заплакал той, разбойникът, защо ?
Какво стоплило туй сърце кораво,
нестоплено в живота никой път !
Една ръка накарала тогава,
сълзи от поглед в кърви да текат.
Една ръка, по-топла от огнище,
на главореза дала онова,
което той не би откупил с нищо
ни с обир скъп, ни с рязана глава.

Но ти заспа, а тъй ми е студено,
туй приказно момиче, где е то ?
То стоплило разбойникът, а мене
ти никога не стопли тъй, защо?!

Дамян Дамянов

Пасхалните яйца на Фаберже

Един от най-старите и богати музеи на Московския Кремъл - Оръжейната палата, притежава забележителни колекции от паметници на декоративното-приложно изкуство. Сред тях са произведенията на знаменитата фирма Фаберже: часовници, табакери, украшения и накити, сребърни прибори, сервизи, стойки на кристални вази, миниатюри от скъпоценни камъни.

Особено място сред произведенията на руския ювелир Карл Фаберже заемат скъпоценните пасхални яйца, изработени за руското императорско семейство. В тях се крият великолепни изненади — живописни миниатюри, модели на дворци, паметници, яхти, влакове, птици, букети цветя — истински шедьоври на ювелирното изкуство от края на XIX — началото на XX век.



Гордост на колекцията са десетте императорски пасхални яйца със сюрпризи, които са връх в творческото вдъхновение и отработено майсторсто на цяла плеяда изтъкнати ювелири и художници под ръководството на Карл Фаберже, който в началото на ХХ-то столетие в Париж е бил признат за един от най-добрите съвременни ювелири.

Изработването на изискано украсени пасхални яйца в Русия е било и традиция, и старинен занаят, и изкуство. Много преди Фаберже да започне да създава ювелирни яйца за императорското семейство, били изработвани украшения с формата на яйце от скъпоценни метали и камъни за руските царе. Но едва Карл Фаберже и неговите талантливи художници, ювелири, каменорезци, скулпторите на модели и миниатюри съумели да доведат изкуството да се изработват ювелирни пасхални яйца до неповторимо и ненадминато по своето изящество, майсторство и творческа фантазия ниво.

От 1885 до 1917 година по поръчка на императорите Александър III и Николай II били създадени около 56 пасхални шедьоври (точният им брой не е известен). Всички те се отличават с небивал разкош, удивителна фантазия, виртуозно съчетание на най-различни технологии на изработка. Те никога не се повтарят и особено впечатляват с изненадите, скрити в тях — миниатюрни копия на царските яхти, дворци с алеите пред тях, паметници, обсипани с камъни и цветя. Ювелирните пасхални яйца-сувенири често били истинска изненада не само за онези, за които били предназначени, но и за самия император, който правел поръчката. "Ваше Величество ще бъде доволно" - такъв отговор давал обикновено Фаберже, когато го питали за сюжета на поредното яйце.

През 1841 година, след като завършва обучението си при ювелирите Андреас Фердинанд Шпигел и Йохан Вилхелм Кейбел, Густав Фаберже получава званието "Майстор-ювелир". През 1842 година основава в Санкт-Петербург ювелирна фирма под своето собствено име. През същата 1842 година Густав Фаберже създава и семейство, като се оженва за Шарлота Юнгштедт, дъщеря на датски художник. Четири години по-късно, на 30 май 1846 година, се ражда най-големият му син Петер Карл.

Густав Фаберже, основателят на фирмата, е роден през 1814 г. в град Пярну в Прибалтика, където в края на XVIII в. се преселва неговият баща, дърводелецът Петер фаберже от град Шведта-на-Одер.

Семейството е протестантско; техните предци са били хугеноти от Пикардия. Те напуснали Франция, когато през 1685 година Людовик XIV, отменяйки Нантския едикт, приключил окончателно дори с относителната свобода на вероизповеданията. Петер Карл фаберже завършил частното Немско училище "Света Анна" и продължил обучението си в дрезденското Ханделшуле. След като пътешествал по Европа, започнал да учи при франкфуртския ювелир Джозеф Фридман. Вероятно, неговият талант е бил толкова необикновен, че през 1872 година, само на 26 години, след като се връща в Петербург, поел в свои ръце бащиното дело. Ювелир, художник-дизайнер, реставратор и забележителен предприемач, Карл Густавович превърнал не особено голямата ювелирна работилница в най-голямото предприятие в Русия по онова време и едно от най-големите в целия свят. Фирмата имала филиали в Москва, Одеса, Киев и Лондон и продавала чрез своя Лондонски филиал своята продукция далеч извън пределите на Европа.

През 1885 година Карл Фаберже става Императорски доставчик, а през 1890 г. получава друго високо звание - Оценител на Кабинета на Негово Императорско Величество, а също така става и Потомствен Почетен гражданин.

Расте и международната слава на фирмата. Тя получава първите награди на международни изложби, а нейни клиенти стават членовете на почти всички монархически династии в Европа и дори кралете на далечен Сиам (Индо-китай).

За всичките тези години в семейството на Карл Фаберже и Августа Юлия Якобс - дъщеря на Главния майстор на придворните мебелни работилници, се раждат четирима синове: Евгений (1874 - 1960), Агатон (1876 - 1951), Александър (1877 -1952) и Николай (1884 - 1939). Те всички продължили делото, започнато от техния дядо и разширено от баща им.



Яйце с модел на крайцера "Азов", 1891 г.
Размери: 7x4 см. Моделът на крайцера е изпълнен от злато и платина, прозорците са от диаманти. На този броненосец, построен 8 края на XIX век на Балтийския завод, бъдещият император на Русия Николай Александрович (Николай II) през 1890-1891 г. пътешествал на Изток, бил нападнат в град Оцу от японски самурай-фанатик и по чудо останал жив. Плаването завършило във Владивосток, където князът-наследник на престола поставил началото на строителството на Транссибирската железница.

Обичам те с цялото си сърце, но ще спра!!!

Попитах те веднъж как може някой да обещае “завинаги” на друг и ти не ми отговори! Просто след това и ти ми го обеща!… помниш ли? Или вече успя всичко да забравиш? Забрави ли мен? Забрави ли нас и нашата любов? Нали истинска беше тя за теб, нали единствена бях за тебе аз?

В очите ти поглеждах и виждах там мечти, дълбоко скрити виждах своите мечти… сега не се оглеждам в нищо, сякаш мечтите ми умряха в мига, в който ме остави. В мига, в който ме забрави… в мига, в който сърцето си на друга подари!…

Дали те мразя?… НЕ! Подло е да мразиш някой, който до вчера си обичал! Съжалявам те, че никога не ще узнаеш какво бе в живота и сърцето ми… не ме вини! Съжалявам и себе си, че никога не ще ти дам, каквото можех и имах, но пък ти сам не го поиска!

Ще боли и много време ще мине, докато те изтрия от съзнанието и най-вече от сърцето си. Защото до вчера то бе твое, странното е, че си мислех, че и твоето е мое… болката никога не спира, просто идва момент, в който спира да ти пука за нея! Както ще спре и да ми пука за теб! Не ме разбирай погрешно, аз не съм такава - винаги ще бъда тук за теб, но просто като човек! Никога не ще те погледна с онази любов, с онази изпълнена с надежда усмивка… никога няма да бъда човека, който бях, когато си мислех че ме обичаш! Никога звучи силно, колкото и силна бе болката когато ми каза “край”.

Сега си с нея, до вчера казваше, че мен обичаш, но човешките думи лесно могат да бъдат лъжа! Както моите, че не искам да съм с теб бяха! Искам те, искам да ти простя, да ти кажа, че те обичам, че моето сърце е само твое, че още ухая на теб, че още бие сърцето ми като лудо, че не спирам да плача за теб и за това, което си мислех че имаме… но знаеш ли? Няма! Няма да го направя! Когато дървото умре, спира да цъфти!

Обръщам друга страница, не че ще те забравя от сега - ей така за миг, не бих могла! Още всичко ще ми напомня за теб! Няма и да те мразя, просто още те обичам! Но няма и да ти простя, не че ме остави, а че ме предаде… а аз ти вярвах!… но всичко свърши, всяко хубаво начало си има край! Пиша го на себе си, не на теб! Ти никога не ще го видиш, както не видя и колко те обичам…

Иди при нея, дано те направи щастлив! Дано и с мен да си бил! Сега слушам нашата песен и си мисля как никога няма да те прегърна, как няма да те погледна в очите и отново да чуя да казваш… Боли да, но нали трябва да боли, за да усещаш, че си жив! Ти ми даде много, нищо, че ми взе повече…

Аз продължавам напред, както ти си тръгна от мен, за да търся ново начало!

Обичам те с цялото си сърце, но ще спра!!!

автор: mmmimeto
http://www.lover-bg.com/102/

Десет навика, които водят до бедност

1.Самосъжалявате се.

Хората с нагласата, че са бедни, се самосъжаляват и предполагат, че не им е писано от съдбата да бъдат богати. Някой се самосъжалява, заради това, че се е родил жена (понеже мъжете имат повече възможности), друг - заради пълната си фигура (защото стройните хора получават по-хубавите работни места), един оплаква ръста си, националността, цвета на кожата, религията на предците си, някои хора се самосъжаляват, че не са се оженили (омъжили), други плачат, че трябва да носят брачна халка или че са се развели, младите виждат източника на проблемите си в своята неопитност, възрастните - в своята възраст. Самосъжалението е камъкът, който ви дърпа към дъното, тормози по пътя на развитието и всъщност е най-добрият метод за търсене на нископлатена работа и като правило води до жалко съществуване.

2. Икономисвате от всичко.

Постоянното търсене на етикета с надпис "Намаление" и магазини с табела "Разпродажба", нежеланието да плащаш за добро образование на своите деца (защото нали и на вас никой не ви е помагал), стремежът да заставиш сътрудниците си в собствената си фирма да работят колкото може повече за колкото е възможно по-малко пари - ето точните признаци на това, че във вас вече живее вторият навик на бедните хора. Стремежът към тотална икономия не е признак на мъдрост, а индикатор на това, че при вас е налице дисбаланс на доходи и разходи, а вие подхождате към решението на този проблем неправилно.

3. Ненавиждате работата си.

Не е възможно да работиш с пълен капацитет работа, която презираш, а ако работите с половината от възможностите си, не получавате резултат, пари, удовлетворение от себе си. Кръгът се затваря, защото работа, която не ти носи пари, удовлетворение, може само да се ненавижда. Това е навик на бедния човек - насила да прави онова, което не харесва, а още по-зле, с всички сили да избягва да го прави. Ключът към спасението от третия навик на бедния човек е да прави не това, което е нужно, а онова, което му носи най-голямо удовлетворение.

4. Измервате успеха с пари.

Бедният човек е уверен, че само притежаването на известна сума пари е способно да му донесе радост. Само определена сума в банковата сметка може да му подари възможност да се почувства щастлив, да има скъп костюм, красива вила, пътешествия, независимост от съпруг или родители или като напусне службата си. Успешният човек измерва щастието в единици, по-значими от долари, левове или евро. В какви точно - всеки решава сам за себе си.

5. Харчите повече, отколкото можете да си позволите.

Кредитните карти и усмихнатите банкови служители с радост ще ви помогнат да паднете в капана на дълговете. Понеже човек, който не желае да стане успешен, не иска да разбере разликата между полезен кредит, взет за развиване на собствения бизнес и събарящата лихва при покупката на разкошна нова кола или огромно жилище с кредит от банката.

6. Избирате моментната изгода.

Желанието да получи всичко максимално и то веднага е типичният подход на бедните хора. Те не са способни да разберат, че постъпвайки на длъжност със средна заплата в солидна фирма, след няколко години могат да имат много повече, отколкото ако обръщат внимание само на това колко ще получат след месец. Готовите за неудачи студенти казват, че институтът само им губи времето, което биха могли да употребят за някоя супер далавера.

7. Хленчите и мрънкате.

Животът е тежък? Просто е ужасен. Навсякъде дискриминация, корупция, простотия, криминални истории - за вас, нормалния човек, няма път към успеха? С всичко това ще се съгласи всеки потенциален неудачник. Ваксината срещу този навик е креативност.

8. Сравнявате себе си с другите

Павел си мисли, че е по-добър от своите съученици, защото той единствен е завършил осми клас с пълно шест. Васил е сигурен, че е по-зле от приятелите си, защото само той единствен не работи през лятната ваканция. Коста презира брат си, защото още няма бе-ем-ве, а от вчера Росен вече има. Елена е готова да удуши приятелката си, защото тя има повече ухажори. Всички тези хора вече имат прекрасно развития навик на неудачника - стремежът да сравняват себе си с другите.

9. Измервате богатството с пари.

Истински богатите хора не само са разкъсали връзката между щастието и паричните знаци (освобождавайки се от четвъртия навик на бедняците), но и са зачеркнали знака на равенство между размера на банковата сметка и понятието богатство. Истинското богатство е умението да привличаш парите, да ги създаваш на празно място, да организираш нови видове бизнес - и тогава няма защо да се боите от данъчни и прокурори, нито от кражби или отмъкнати номера на кредитните карти.

10. Изолирате се от собственото си семейство.

Великолепни неудачници се получават от онези, които се откъсват от собственото си семейство. Само любовта на близките може да ни помогне да се изправим, когато не остава никаква надежда.

Цветница ...

На Цветница, неделята след Лазаровден, за здраве се окичват с върбови клонки портите и се сплита венче от осветената в църквата върба.

Цветница, Цветна неделя, Вая, Куклинден - неделята преди Великден е празник на цветята и на този ден завършва цикълът на моминските пролетни игри. Привечер на Връбница на мегдана моми и ергени за последен път играят лазарското хоро, като за първи път след Великденските пости хорото е сключено.



Цветница, празник на цветята

На този ден християнската църква припомня тържественото влизане на Исус Христос в Еруселим в дните преди еврейската Пасха. Според еангелистите Матей, Марко, Лука, Йоан и Христос влизат в Еруселим на магаре. Вярващите го посрещат като разстилат пред него дрехите си и клонки от маслина и го възславят като Месиански цар. Най-рано празникът е честван в Еруселим през IV век.

В цялата страна Цветница се почита и като голям църковен празник. Сутринта на Цветница църквослужителите осветяват в църквата върбови клончета. Всички отиват на тържествена служба, вземат от върбовите клонки и ги отнасят в домовете си. Вярва се, че тази осветена върба има предпазна и продуцираща сила.

На Връбница участвалите в Лазаруването моми отиват на реката, на чешма или кладенец, и пускат по течението на водата приготвените венчета от върба. В Северозападна България и на отделни места в Тракия всяка мома приготвя специален обреден хляб-кукла, със залък от който се кумичи, използва се за белег при избор на кумицата. В някои села на Карнобатско кумиченето става с ладийки от царевични листа. Чието венче, залък, ладийка или друг белег излезе най-напред по течението на водата, тази мома става кумица, кръстница. Тя повежда към своята къща моминското хоро. В дома на кумицата се слага обща трапеза. След гостуването момите говеят на кумицата до Великден, а на този ден всяка лазарка отива у тях с боядисани яйца и специален обреден хляб. Тук кумицата ги освобождава от говеенето. Всички моменти от обичая Кумичене се придружават от съответните обредни песни, в които преобладават мотивите за качествата на моми и ергени, за любовта между тях, за предстояща женитба. Според народното поверие, девойка, която е лазарувала и се е кумичила, не може да бъде похитена от змей. Тя вече има право да се моми, да очаква сватове и да се ожени.

Честит празник на всички именници, които носят хубавите имена на цветя!

Лазаровден...

Днес Православната църква отбелязва църковния празник Лазаровден, който е с подвижна дата и винаги е в предпоследната събота преди Великден.

В календара на християнската църква празникът е свързан с един от най-вълнуващите евангелски сюжети - на възкресението на Лазар, живял в град Витания, близо до Йерусалим.

Според евангелието, когато Спасителят е в земите отвъд река Йордан, Лазар се разболява и умира. Когато месията се връща, възкресява покойника на четвъртия ден от неговото погребение в знак на благодарност за проявеното от него гостоприемство.

Според средновековни ръкописи, Лазар живее още 30 години в строг пост и въздържание и е провъзгласен за първи епископ на град Китион на остров Кипър.

На Лазаровден църквата отбелязва с празнична литургия възкресението на Лазар, както и паметта на свети мъченик Лазар Български, измъчван и убит на 23 април 1802 г.

Според българската народна традиция, Лазаровден или "Лазарица", "Лазарова събота" е денят, в който се ознаменува превръщането на подрастващите момичета в моми за женене.

На този ден групи от по шест-седем момичета на възраст от 10 до 16 години, облечени в празнични дрехи или невестински костюми и закичени с венци и китки, обикалят домовете в селото, като пеят обредни песни за всеки член от семейството, възхваляват деца, стари, млади, моми, ергени, невести, както и овчари, говедари, коняри. Домакините ги даряват с яйца и пари.

Вярва се, че къщата, в която са влезли и пели лазарки, ще бъде честита през цялата година. Лазарките обхождат горите, реките и ливадите. С песен навлизат в нивите и пожелават богата реколта от раззеленилото се жито.

КОТКИ ВМЕСТО ЯЙЦА...

КОТКИ ВМЕСТО ЯЙЦА ще боядисват габровци на Велики Четвъртък.

Три екипа ще се състезават в оцветяването на котки на централния площад в града.
В деня от Страстната седмица, когато всички домакини ще боядисват яйца, габровци още веднъж ще докажат своята пестеливост. Като отговорни и далновидни граждани, те няма да хабят боя за яйца, които така или иначе ще изядат след няколко дни, а ще я оползотворят за котки, които обещават да гледат.
Писаните са три и са високи по метър и 80 см. Те са красиви, обемни и са направени от стиропор. Трите котки са точно копие на логото на тазгодишния карнавал под мотото: Лев година храни!. След премяната им в нови одежди и цветове, те ще бъдат поставени на три възлови места в града, за да радват габровци и гостите на града.

Top 20 Google Услуги

1. Google Earth - разглеждане на спътникови снимки

2. Google Maps - търсене на фирми и клонове в цял свят

3. Google Mars & Google Moon - снимки от съседните на Земята планети

4. Picasa - управление и коригиране на снимки

5. Hello - разглеждане на снимки в интернет заедно с приятели

6. SketchUp - създаване на собствени 3D модели

7. YouTube - разглеждане на хиляди видеозаписи

8. Google Book Search - четене на книги в интернет

9. Google Toolbar - по-удобно сърфиране в интернет

10. Google Desktop - търсене в интернет и в компютъра

11. Blogger - създаване на дневник в интернет

12. Google Pages - бързо създаване на собствена уеб страница

13. Google Notebook - водене на записки в и за интернет

14. Google Docs - използване на офис пакет онлайн

15. Google Calendar - онлайн управление на срещи

16. Google Language Tools & Google Translate - превод на интернет страници

17. Google Talk - разговори с приятели в интернет

18. iGoogle - лична стартова страница в интернет

19. Google Alerts - съобщения за новости и новини

20. Google Mobile - услуги за мобилни телефони

Десетте божи задължения на работника

1. Моят ШЕФ е номер едно.
2. В джоба си има пачки по сто.
3. Моят ШЕФ е чаровник красив.
4. Моят ШЕФ е лудетина див.
5. В ръцете на ШЕФА е моята съдба.
6. Старая се аз да не го разгневя.
7. Спъне ли се ШЕФА, падам и аз.
8. Тъжен ли е ШЕФА, плача без глас.
9. За ШЕФА се казва само добро.
10. Обичам го много, въпреки цялото зло.

Кое е по-важното?

Стои заека на пънче и пише. Минава покрай него лисицата и го пита:
- Какво пишеш, зайо?
- Дисертация.
- За какво?
- За това как зайците ядат лисици.
- Че къде си виждал такова нещо?
- Ела с мен и ще ти покажа...
След известно време заека пак седи и пише нещо. Минава вълкът.
- Какво пишеш, дългоухи?
- Дисертация за това как зайците изяждат вълците.
- Ти да не си откачил?
- Ела с мен и ще ти покажа...
Следваща картина: заекът пише, идва мечката.
- Какво пишеш?
- Дисертация за това как зайците изяждат мечките.
- Къде си видял такова нещо?
- Ела с мен и ще ти покажа...
Последна картина: пещера, планина от лисичи, вълчи и мечи кости. В средата, огризвайки кокалче, лежи огромен лъв.
Поука: важна е не темата на дисертацията, а кой ти е научен ръководител.

Паметите - преди и сега !

Паметта съхранява информация. За определено време. И има размери.

Знаете ли как са изглеждали паметите преди години?

Ако не знаете, разгледайте внимателно снимката.

На снимката: 1 GB памет - преди и сега !

Най-красивата дъга...


Докато порастваме (остаряваме) ние научаваме, че дори и единствения човек,
който не би трябвало да ни подвежда - най-вероятно ще го направи.
Вашето сърце ще бъде разбито повече от един път и всеки следващ ще бъде по-зле
от предишния. Вие също ще разбиете нечии сърца, затова помнете как се чувства човек,
чието сърце е било разбито.
Ще се скарате с най-добрия си приятел.
Ще обвините новата си любов за неща които старата любов е извършила.
Ще плачете защото времето лети прекалено бързо и накрая ще изгубите някой, когото обичате.
Така че:
Снимайте прекалено често,
Смейте се прекалено много,
Обичайте така сякаш никога никой не ви е наранявал,
защото всеки 60 секунди, които прекарате намусени,
са една минута загубено щастие, която никога не може да се върне.
Не се страхувайте, че живота ви някога ще свърши,
страхувайте се, че може въобще да не започне!

Яхвайте метлите!

Уважаеми съграждани,

Община Габрово Ви кани да се включите в инициативата: общоградско предвеликденско пролетно почистване и облагородяване на междублокови пространства, което ще се състои на 12 и 13 април 2008 г. (събота и неделя).

Информация за местонахождението и количеството на събраните битови отпадъци от почистени междублокови пространства може да подавате на тел.: 066/818-427 - отдел „Озеленяване, околна среда и чистота" към Община Габрово в обявените дни: 12 и 13 април 2008 г. (от 9 до 17 часа), за да могат отпадъците да бъдат своевременно извозени от фирма „Благоустрояване" ЕООД.

Разчитаме на Вашата активност, гражданска отговорност и съпричастност! Нека с общи усилия да направим града си по-чист и приветлив!

PhpList 2.10.5

Вчера завърших превода на front-end частта на PhpList - система за бюлетини с новини.
PhpList има възможност да поддържа повече от един бюлетин, автоматизирано записване и отписване от бюлетините, възможност за избор на текстово или html съобщение, възможност за добавяне на допълнително задължителни или незадължителни полета, които потребителят да попълва при регистрация, template система за изпращаните писма с новини... има и още екстрички, може би има и какво да се желае от нея за в бъдеще... на мен това ми стига.
Вчера пратих и първия емаил към листата ... всичко изглежда наред ...

Текущата версия на PhpList е 2.10.5 - можете да я свалите от тук.
Преводът на български можете да намерите тук.

А ако искате да получавате новини от света на TOYOTA, чувствайте се поканени да се запишете тук.

Какво могат бобрите :)

Двама мъже играят на карти, единият губи всичко и предлага да заложи бобъра си. Другият пита за какво му е този бобър, на което собственника му отговаря, че бобъра прави най-невероятната свирка на света. Собственика на бобъра отново губи и с нежелание подава каишката на печелившия.
Историята продължава след известно време, пред дома на печелившия.
На вратата се звъни, съпругата му отваря и вижда мъжа си с някакъв бобър.
“Ау, мъжо, к’ъв е този бобър”, пита тя.
“Млък, ма “, отговаря той, “заведи го в кухнята, научи го да прави мусака, събирай си багажа и се омитай”

нещо, което ме разсмя преди малко ... малко разнообразие в работния ден :)

Beatbox battle in Gabrovo

Уникално състезание по четири от елементите на хип-хопа ще се проведе в зала "Възраждане" в петък 11 април 2008. Изкуство и талант в бийт-боксинг, емсиинг, диджеинг и брейкинг ще покажат млади габровци и гости от Севлиево, Велико Търново и цяла България, каза за „100 вести" организаторът на събитието Александър Макинджиев от шоу-балет „Магия". Такова мероприятие не се е провеждало досега у нас, а в света има ежегодно първенство „батъл". Организаторите очакват да се струпа народ от цяла България и приветстват всички желаещи без възрастови ограничения да се запишат за участие. Възможни са и групови участия.
Бийтбоксингът е модерно изкуство, добило популярност благодарение на „Мюзик Айдъл", в което се имитират звуци от различни инструменти и пеене само с органите на човешкото тяло. Емсиингът е модерен стил хип-хоп, в който римите се създават на момента, чрез импровизация. Стилът става популярен през 90-те години на миналия век благодарение звездата на стила Еминем и биографичния филм за него „Осмата миля".
Началото на състезанието е от 14.00 ч., а съорганизатор е Община Габрово.
по материал на СВЕТЛОЗАР СТЕФАНОВ, 100 вести

ЗА книжовният български език !

Какво циркулира из пощите:

Става въпрос, че искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство.

Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и науката господин Лютви Местан (по народност турчин)!

Стенограма от парламента, че са го приели:

http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&Type=cmSteno&SType=show&gid=163&id=883

На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа.

Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа.

Това е скандално и не бива да се остави така.

Моля пишете мнения и тук, но е важно да се подпишете в петицията, като не забравяйте да потвърдите после, чрез е-мейла Ви.

http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html

Нека да не позволяваме децата ни да не знаят книжовен български!

Писмо на българин от чужбина до жена му

Защо се влюбват мъжете? VS. Защо се влюбват жените?

Ben E King - Stand By Me Lyrics (текст)

When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we'll see
No I won't be afraid, no I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me

And darlin', darlin', stand by me, oh now now stand by me
Stand by me, stand by me

If the sky that we look upon
Should tumble and fall
And the mountains should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry, no I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me

And darlin', darlin', stand by me, oh stand by me
Stand by me, stand by me, stand by me-e, yeah

Whenever you're in trouble won't you stand by me, oh now now stand by me
Oh stand by me, stand by me, stand by me

Darlin', darlin', stand by me-e, stand by me
Oh stand by me, stand by me, stand by me

All lyrics are property and copyright of their owners.
All lyrics provided for educational purposes only.