Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Карнавал Габрово 2008

Живи щрауси ще бъдат участници в габровския карнавал тази година, а председателят на ОбС Валерий Василев ще бъде представен като пчелата майка на гнездото оси. Този анонс за чаканата улична атракция в Деня на Габрово - 17 май, е дал на пресцентъра на Общината сценаристът на шоуто Слави Бонев.

По една папка с материали, подсказващи какво ще се случва по време на празниците на хумора в Габрово, раздаде на журналисти в навечерието на Великден отдел "Протокол, международно сътрудничество и връзки с обществеността". И за да не затрудняват журналистите да търсят Слави Бонев и да си правят интервюта с него, хората от отдела им го предлагат наготово. В него бащата на карнавала отново обещава над 2 хиляди участници в дефилето и около 30 картини с големи макети.

В момента в карнавалната работилница шият костюмите и изработват корабите на пиратите от правителството и Народното събрание. Тунелът под Шипка, който отново е изваден на дневен ред, също ще се прави по време на карнавала. Паметникът на Рачо Ковача ще е монетният двор. Символът на града ще сече евро или левчета, които ще ни хранят цяла година, а край него ще бъде и градският плувен басейн, където ще се подготвят олимпийските ни надежди в плуването. Общинската администрация ще намери място в уличното шоу с административните услуги. Те ще се превземат със стенобойна машина, която хвърля пачки с банкноти...

Карнавалистите са готови да помогнат поне с идея на всеки, който реши тепърва да се включи в карнавала на 17 май от 17 часа.