Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Целувките развиват белите дробове, заглаждат бръчките и топят килограми


Целувките развиват белите дробове, заглаждат бръчките и са добра профилактика срещу кариеса. Освен това целувката помага за отслабването. Специалистите са изчислили, че 2-минутната страстна целувка спомага за изгарянето на до 2 калории. Романтичната целувка активизира дейността на редица хормони. Психолози от Берлинския университет са установили, че дори 3 20-секундни целувки от сутринта са достатъчни, за да поддържат романтичното настроение през целия ден. А наблюдение на 100 двойки на различна възраст е показало, че продължителността на идеалната целувка е 3 минути. При това е желателно двамата да се гледат в очите.

В световната наука се появи нова дисциплина с наименованието филематология. Новото направление ще изучава фундаменталните физиологически, психологически и други особенности на целувката. Официалното признаване на филематологията е станало на конгреса на Американската асоциация за прогрес в науката (American Association for the Advancement in Science).
На 6 юли ще се чества Световният ден на целувката. Празникът е утвърден от ООН. На този ден в много страни се провеждат различни конкурси, хиляди хора излизат на главните улици на градовете, за да участват в масови целувки.

Един от рекордите по целуване е поставен от Алфред Волфрам от Ню Бриджстоун през 1990 г. - за 8 часа той успял да дари с въпросният знак на внимание 8 001 жени.

Рекордът за най-бърза целувка е на представителка на прекрасния пол - Барбара Аугустин за 3 часа е успяла да се целуне със 76 мъже.

През 1980 г. японска двойка е поставила рекорд по продължителност на целувка във вода - 2 мин. и 18 секунди.

На сушата, целувката, вписана е Книгата на рекордите на Гинес, е продължила 17 дни и 9 часа.
100 вести