Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

10 безплатни неща, които да направите през уикенда


1. Овладейте някое ново умение

Потърсете в Интернет видеоматериали или литература, които биха ви помогнали да научите някои трик във Фотошоп например. Или може би повече ви допада овладяването на техника на масажиране, йога или пилатес упражнения?

2. Поиграйте на онлайн игра

В момента има много сайтове, които предлагат безплатни онлайн игри. Повечето от тях са безплатни или предлагат пробна игра за определено време.

3. Започнете фото проект

Всеки един от нас има в дома си семейни снимки - време е да избършете праха и да ги подредите в албум. Веднъж започнете ли, ще "хлътнете" неудържимо. Ако имате скенер, може да ги сканирате и да си направите онлайх фотоалбум.

4. Дремнете

Не просто сън. Става дума за специална почивка - вземете си възглавница, удобно одеало, пуснете си приятна музика, отворете прозореца, изключете телефоните, хванете в ръце някое приятно четиво и се отдайте на безгрижният и отпускащ момент.

5. Проектирайте един свой приятен ден

Разгледайте добре музиката, с която разполагате и си направете списък от песни, които ще ви дарят със свежест, енергия и настроение в момент, когато не се усещате на ниво.

6. Отидете на площада

Много градове организират през лятото безплатни концерти, пикници, кино на открито, фестивали и какво ли още не. Разтърсете се из страниците на вестниците или в Интернет и намерете там своя ден.

7. Семеен турнир

Свалете игрите от гардероба и организирайте семейно състезание. Игри като Монополи, Дама, Не се сърди човече ще ви върнат детския ентусиазъм и ще ви разтоварят от угрижените мисли.

8. Станете доброволец

Похарчете деня си в полза на обществена инициатива. Потърсете къде вашата помощ може да бъде от полза. А може пък да посетите дом за възрастни хора и да споделите топлият летен следобед в приказки с някой от домакините.

9. Продължете образованието си

Ако следите инициативите, които провежда факултетът, в който сте учили, можете да се възползвате и да поддържате познанията си по цпециалността си, като посещавате безплатни лекции и конференции.

10. Подредете гардероба си

Сигурно на първи прочит ви се стори доста тривиално, но не е така. Спомняте ли си усещането последният път, когато подредихте гардероба си - не беше ли хубаво? Направете го отново - и не забравяйте да изхвърлите всичко, което не носите вече!