Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Кога, как и какви цветя да подаряваме

А сега най-сложното. Какво да подариш на нея. Да започнем с това, че самият жест ще бъде оценен високо. Ако досега не си го правил, най-добре поднеси букет от любимите й цветя. Не изклкючваме възможността да не знаеш кое е любимото й цвете. В такъв случай не се тревожи - букет червени рози ще я разчувства при всички положения (стига да не е надуваема кукла). Не се стреми да купуваш най-огромния букет в магазина - често единичната роза е по-скъп спомен, а пък е и по-евтина покупка. Жените се радват като деца и на кошничка с полски цветя. Веднъж решил да й подаряваш цветя, може да експериментираш, но внимавай със символиката им...


Амарилис: Царствено цвете. Демонстрира превъзходството. Не се страхувай да подариш такъв букет - жената, която го получава, ще бъде щастлива, че ти си сериозен и на теб може да се разчита.

Анемона: Това цвете символизира надеждата. Подходящ подарък за началото на връзка.

Гладиоли: Цветя на толерантността. Затова ги предпочитат при делови срещи. Посланието им е: "Надявам се на взаимност." Сам разбираш, че освен ако не са любимото й цвете, не са подходящи за нея.

Божур: Харесват го романтичките. Божурът е обяснение в любов, но не става за всяка жена. Ако харесваната от теб дама е влюбена в книгите на Джейн Остин и в разни романчета, чиито корици изобилстват от мускулести мъже, които държат полуприпаднали жени, ако лее сълзи по "Титаник" и въздиша по "Безсъници в Сиатъл", подари й букет с божури. Няма да сбъркаш.

Здравец: Посланието може да бъде само едно - за здраве. Някак си не пасва.

Зюмбюл: Символ на предаността. Ако мъж подари на жена такова цвете, това е равностойно на любовно обяснение. Зюмбюлът показва много силни чувства, и то завинаги. Значи леко с това цвете, ако си държиш на думата - ако вземете да се разделите, тя като нищо дълго ще търчи след теб с хербаризираното букетче.

Орхидея: Тя символизира женската красота. Ако подаряваш такова цвете обаче, трябва да убедиш жената, че си с нея не само заради физиката й.

Роза: Винаги означава любов, и то от пръв поглед. Или почти от пръв поглед. Но с нюанси, които зависят от цвета. Червената е повече страст, отколкото любов. Розовата е повече любов, отколкото страст. Бялата е обич и възхита. Жълтата е ревност. Розовата пъпка означава тайна обич.

Слънчоглед: Не подарявай слънчоглед, защото тя ще го приеме за критика. Слънчогледът символизира прекаленото вглеждане в себе си (всъщност нарцисизма).

Теменужки: Жените рядко обичат меки китки. Теменужката като такава символизира именно това. По-добре не подарявай теменужки, освен ако не си сигурен, че ги харесва.

Хризантема: националното цвете на Япония, фигуриращо и в нейния герб. Означава надежда за добри дни. Символ на приятелство и любов до гроб.

Ако препрочиташ списъка за пореден път и не откриваш цвете, което да не си й подарил, май вече е време да купуваш сватбен букет. За останалите мъже с по-хлабав хомот около шията ще кажем: жените са прекрасни същества, когато са в добро настроение, затова ги радвай колкото и както можеш. Може да напишем и друга мъдра мисъл, която да освети пътя на взаимното ви щастие: не количеството, а качеството в една връзка е важно. След всичко казано дотук не забравяй, че символиката на цветята не е от такова огромно значение и че всяко подарено цвете е най-вече израз на обич и внимание.

в-к ДЕН