Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Ресторантите, дамите и ...

Винаги, когато си на вечеря с жена, тя трябва да седне преди теб. Бъди внимателен, като издърпаш стол за нея. Избери й най-хубавото място на масата, с гледка към градината, а не към тоалетната и след като тя се настани, седни и ти.

След вечерята процедурата е обратна - ти ставаш пръв, помагаш й да стане и да си облече палтото. Важно е да правиш всичко това максимално естествено и да не изглеждаш сковано. Има и една практика, която се използва доста малко в неформална обстановка, но може да ти послужи, ако се окажеш сред официални лица. А именно - когато жена от масата стане, мъжете също леко да се навдигат от столовете си. Ако си в официална среда и го направиш, ще направиш впечатление на истински кавалер.

Ако си на маса в компания и някоя жена пристигне, след като всички столове са заети, мъжът трябва да стане и да и предложи своя стол и след това да се погрижи да намери стол за себе си.

В мъжката тоалетна...

Всички знаем какво и как правим там. И все пак...

Не се бави повече от необходимото - там си за нещо конкретно, свърши го, измий си ръцете и излез. Жените са тези, които прекарват времето в тоалетната в гримиране и разговори. За нас важи правилото: Кратко и по темата!

Ако тоалетната е с писоари и има мъже, които ползват някои от тях, избери възможно най-отдалечения от останалите. Ако е възможно, избери такъв писоар, че между теб и най-близкия мъж да има поне два писоара.

Недей да заговаряш пикаещите около теб. Както казахме, те не са дошли, за да говорят или за да завързват приятелства. За това си има друго място и време.

Къде е границата между деня и вечерта?

Когато говорим за вечерно облекло, прието е за вечер да се смятат часовете след 18 часа, сиреч, ако си канен на коктейл в 4 следобед, не трябва да си облечен като за официална вечеря. Но ако коктейлът е в 7 вечерта, време е да извадиш вечерното облекло.

Прословутият капак на тоалетната чиния...

Това е десетилетен спор между мъжката и женската половина на човечеството, по който етикетът казва: Жените са прави. И седалката, и капакът на тоалетната чиния трябва да са спуснати, което всъщност изглежда и по-хигиенично.

От коя страна на мъжа трябва да върви жената?

Кавалерско е, когато вървиш заедно с жена, без значение дали е твоята собствена или не, да заемеш страната откъм улицата, сиреч, да си по-близо до колите, отколкото е тя.

в-к ДЕН