Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

Планинско Рали Узана 2008

Станаха ясни първите тринадесет заявки на пилотите, които ще участват в четвъртия старт от планинското състезание над Габрово. Крайният срок за записване според организаторите е събота по време на техническия преглед.

По време на техническия преглед за Узана 2008, който по традиция се провежда пред общината на града, ще бъдат направени и застраховките и ще се плаща таксата за участие на пилотите.
Тази година Рали Узана е юбилейно и освен това се явява и четвърти кръг от планинския шампионат по автомобилизъм.

Ето имената на пилотите, които са заявени до момента за четвъртия старт от скоростния шампионат (по реда на пристигане):

Иван Шопов (Опел Астра, ХЗ)
Петър Петров (ВАЗ 2105, ХЗ)
Сергей Стоилов (ВАЗ 2108, ХЗ)
Николай Диков (Ситроен Саксо VTS)
габровецът Стефан Стефанов (ВАЗ 2105, Х1)
Николай Паунов (Мицубиши Лансър Ево 9)
Николай Кискинов (Мицубиши Лансър Ево 6)
Милчо Стефчев (ВАЗ 21074, ХЗ)
Ивайло Петров (ВАЗ 2105, Х1)
Георги Милев (21083, Х1)
Кирил Димов (ВАЗ 2101, Х2).

След като катастрофира на пистата Дракон преди три седмици, в състезанията се връща и дебютантката при дамите Таня Куртева (Опел Кадет, Х2).

Най-малко една Хонда Сивик тип R - тази на местния пилот Атанас Божилов, ще се появи на старта в събота. Божилов, който иска да уважи домашното си състезание, ще кара в него.

Днес пристигнаха амортисьори, но не са точно тези, които поръчах - каза Божилов. - След обед ги пробваме и най-вероятно ще карам.

Втората Хонда Сивик тип R - тази на другия габровец Цветомир Мезинов обаче е под въпрос. През миналата година Мезинов се пусна на Узана единствено, за да не забрави тръпката от състезанията.

Може и да стартирам на Узана, обясни намеренията си Мезинов по време на писта Дракона преди три седмици.

В същото време Атанас Божилов-младши, които тази година официално дебютира в пистовото първенство с Тойота Ярис в клас A5 може би ще се размине с домашното състезание. Причината е, че Младши от два дни е с тежък вирус и висока температура.

Надявам се да се оправи за тренировката, а кога ще учи трасето - това вече е друг въпрос - обясни баща му, Атанас Божилов-старши.


в-к ДЕН