Блогът на Мастъра

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си - Паулу Куелю, Алхимикът

18-годишно момче изчезна във водите на "Копринка"

18-годишният абитуриент Калоян Р. от Габрово е изчезнал миналата вечер във водите на язовир "Копринка", в местността Тополите край Казанлък.
Малко преди това, към 17 часа, младежът и негов приятел се качили на лодка и влезли на около 30 метра навътре. В един момент Калоян скочил да поплува, а когато решил да се върне към лодката, започнал да потъва. Приятелят се опитал да му помогне, но безуспешно.
До снощи, въпреки усилията на водолази от "Гражданска защита" и на доброволци от местен клуб по водолазна подготовка, тялото на момчето не бе намерено. „Разпоредено е в момента, в който го намерят, да ни уведомят" - каза за „100 вести" гл. инсп. Чолаков, шеф на „Криминална полиция" в РПУ-Казанлък. Той уточни, че се работи по всички версии, но засега нещата клонят към нещастен случай - вероятното удавяне на младежа. Според местната полиция нещастието е станало към 17,45 часа във вторник, 27 май. Само три дни преди това момчето отпразнувало абитуриентския си бал. Калоян завършил габровския механотехникум и се канел да кандидатства в полицейската академия. Мечтата му била да продължи семейната традиция и да стане полицай. Момчето било здраво, тренирано. През ваканциите работел здраво, не се плашел от физически труд.
След приключване на абитуриентските вечери компанията на Калоян пристигнала на палатка край язовир "Копринка".
Момчетата искали малко да поотдъхнат - нали само след няколко дни идват матурите.
Сигналът за потъването на Калоян във водите на язовира бил подаден и в "Гражданска защита" в Казанлък. Посоченото място, където станало нещастието, е едно от най-дълбоките в язовира, казват местни хора. Според леководолазите то е такова, че тялото може да изплува днес, след 20 дни или никога да не се намери.
За дълбоко съжаление, трагедията на едно габровско семейство, изгубило единственото си дете, даде повод отново да напомним колко страшни могат да бъдат язовирите. Къпането там е забранено, тъй като студената вода и различните течения могат да причинят трагедии и с най-добрите плувци.

РУЖА ЛЮБЕНОВА
100 вести